Een Nederlandse crimineel is maandagavond in Balen afgemaakt met een kogel in het hoofd. Zijn lichaam werd gedumpt in het kanaal van Beverlo. De wagen waarin hij werd vermoord, is in brand gestoken.

Inge Delissen woordvoerster parket Turnhout : 'Het ging maandag om een voertuigbrand die was geblust : een  Audi met Nederlandse nummerplaat.
In de naaste omgeving werden sporen gevonden die wezen op een mogelijk slachtoffer.

Er is onmiddellijk een zoekactie opgezet waarbij de omgeving volledig werd afgezocht met inzet van een groot aantal politiemensen en van een helicopter met thermische camera. Deze zoekactie heeft tot dinsdagmiddag geduurd.  Er werd op het terrein geen lichaam gevonden .

Om 10.35 uur meldde een passerende fietser echter dat hij  een lichaam zag in het kanaal Balen aan de Kapelstraat. De vindplaats van het slachtoffer is ongeveer 10 à 15 kilometer verwijderd van het uitgebrande voertuig.

Na onderzoek van het lichaam blijkt het slachtoffer met geweld om het leven te zijn gebracht. Er is een schotwonde vastgesteld in het hoofd.

De politie is thans bezig met de identificatie van het lichaam. Het gaat om een blanke man van vermoedelijk boven de 50 jaar oud.  Er is een buurtonderzoek en grondig sporenonderzoek uitgevoerd.

Aan de hand van de thans beschikbare gegevens van het onderzoek lijken beide zaken aan elkaar gekoppeld te kunnen worden.  Het onderzoek wordt thans verdergezet door de federale gerechtelijke politie Turnhout onder leiding van de onderzoeksrechter.'

Foto archief